Psykoterapi med hest

 

Østmøn – omgivet af noget af Danmarks smukkeste natur, Mandemarke Bakker, Klinteskoven og med udsigt til Østersøen – er den perfekte ramme for “Psykoterapi med hest”.

Hesten er et dybt sjæleligt væsen. Den møder dig uden forbehold, og sammen med den behøver du ikke forstille dig. Her kan du lægge dine forsvarsmekanismer væk og opleve at være “Præcis som du er”.

Psykoterapi med hest er psykoterapi, som fordybes og intensiveres ved at inddrage kontakten og samarbejdet med en hest. Kontakten og samarbejdet med hesten formidler tilgangen til dit inderste selv – dit oprindelige jeg – som findes bag din angst, dit mindreværd, depression og andre svære lag.

Hesten registrerer din mindste bevægelse og sindstilstand. Lærer du at forstå, hvordan hesten reagerer på dig, lærer du samtidig noget om dig selv, og Psykoterapi med hest vil være dig en god læremester.

Min erfaring viser mig, at kontakten med hesten i det terapeutiske felt øger healingen. Jeg benytter mig af Psykoterapi med hest i forhold til angst, depression, spiseforstyrrelser, selvværdsproblemer etc.

Jeg bruger min søde islænder Kringla, som er rolig, tillidsfuld og meget egnet til dette formål. Hun er ikke så stor. Derfor er der en vægt grænse på 75 kilo i forhold til at sidde på hende. Terapien kan dog også forgå sammen med hesten uden at ride på den.

At se en hest i øjnene er at få et glimt af dig selv. At lære at være sammen med en hest vil hjælpe dig til at være bedre sammen med dig selv.